Kőbánya, csönd
Néhány pipacs a töltés oldalában,
és zöld gaz virít, mint a lelkemen,
az alkonyatba zsibbadt villamosból
látom Kőbányát, avagy képzelem.
A Szent László téren mindig leszállok.
Valószínű, ha tényleg itt lakom,
ez általános, nagy iskola mellett,
s nyolc éve már a csengést hallgatom.
Ablakomból masszív tűzfalra látok,
s dadogó, hideg cseréptetőkre,
kis udvaron kapálgat, virágot ültet
a félelem, míg csönd lesz belőle.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-22 14:41:13
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-22 14:41:13