Apró kívánság
(Benceversek)
„Anya káposztástészta legyen, de ne legyen
rajta káposzta.”
Így szólt a rendelés. Tudod milyen
a gyerek. Mindig megkíván valamit,
aztán anya, a jó anya már csak ilyen,
elkészíti neki. Bevallom irigylem.
Gondoltam, majd nosztalgiáznék: kék szoknyád
fodrába fogódzva elmondanám neked,
mint afféle nagyra nőtt kis gyerek,
Mennyei Anyám, mire is fáj a fogam, s te,
akár az övé, biztos kifőzöd nekem boldogan.
A recept adott, ő találta ki, de a hozzá-
valókon annyit módosítanék, ha lehet,
élet legyen inkább majd a tészta helyett.
Az meg, tökmindegy a káposztás tésztán
az ember mit nem talál,
úgyhogy legyen inkább a
káposzta helyett halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-18 22:06:40
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-18 22:08:57