Napkonzerv (változat)
(Benceversek)
máshogy nem tud még
rajzolni. szerinte szívből nő ki
a kéz, szem csak a fej.
még tudja, milyen az igazi
nap. középről jönnek a sugarak.
mondják: idő és türelem,
megtanulja, hogy nem szabad
beljebb. megtanulja, milyen felszínes
az ember. hiába gyakorol, hiába.
nap nap után rájön, az élet nem finom
motorikai problematika.
ha megkérdi, majd ha már
mennek a napok, miért
nem ragyog, amit mondok,
amit mondhatok: nem a tiéd, fiam.
nem a te napod.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-18 13:41:22
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-18 13:41:22