a következő
Látomásom a következő:
Isten nem függőleges,
de nem is vízszintes,
nem mély és nem magas,
kiterjedése úgyszólván
elhanyagolható – mondanám,
de amikor ketten-hárman összejöttök,
nem is kell keressétek, úgyis rátok talál.
Közös ügyeink vannak:
keresem Őt.
Ilyenkor ügyesen félrehajlik,
ezek szerint már-már elértem;
onnan tudom, hogy Isten hajlás,
és félre – de semmiképp erőszak,
annak itt vannak embertársaim,
akik keménykednek, mert valamit
nem tudnak: a keresés lenne a fő mű,
a megtalálás-löködés-kisajátítás
butaság, mert csak személyes állítás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-16 10:23:36
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-16 10:23:36