Mi lesz akkor?
Mi lesz akkor, ha nem leszel
nekem, az élet elperel
tőlem, a csont-konvenció
a feltörhetetlen dió
keménységével nem bírok,
hiába lesz belül a sok
zamatos, kedves csemege,
többé nem élhetek vele?
Mi lesz akkor, ha homlokod
kezembe már nem hajthatod?
Tekinteted egy idegen
szemébe villan, nem velem
sétálsz az őszi napsütés
rátok zuhog. A ferde kés
fönt lesz: nekem egy nyaktiló.
S lehull a fáról a dió.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-15 22:59:12
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-15 22:59:12