Halmazok
A világ vagyok s világban a Föld,
a kék, a piros, a sárga, a zöld.
Európa. És Európában
már a hang is vagyok: a szó, a dal.
Már elkülönítve, megmunkáltan,
múlttal és jelennel vagyok magyar.
És én vagyok az ország, az egész
s az is, mi benne virágzik, enyész,
és én vagyok a megye, a város,
városban utca s utcában lakás,
a kisszoba vagyok s a homályos
íróasztali elszámoltatás,
mert én ülök asztalnál, az ember,
a két lábammal és két kezemmel,
és én vagyok még beljebb, a lélek,
én a büszkeség és én a hibák.
Milliónyi dolog közepének
vagyok titka - s titokban a világ.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-15 16:11:06
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-15 16:11:06