ki vagyok én neked
mögöttük fehér fal megkeményedett tavasz
alig bírok feléjük nézni
alig bírok, ha
visszaverődik a fény
"mögöttünk harminckét év
és mindenhová csakis együtt
de most előfordul, hogy nem ismer rám"
előttünk lakópark szép üres napsütés
apró erkélyeken jönnek-mennek a dementia
fürdőruhás angyalai kirázzák a mosott ruhát
tolókocsiban ül keresztapám
idősek otthonának teraszán
a nagy műtét nagy műtét után
nem ismer fel de
hamar összebarátkozunk
mert ilyen volt mindig
ilyen kedves
"ma megmondod neki mi történt vele
holnapra elfelejti"
áttétek áttét
áttét áttétek
talán memorizálnia kéne
harminckét éve asszonya
hozzáhajol
na ki vagyok én neked apukám
te ki vagy te ki vagy nekem
igen én neked ki vagyok
életem királynője vagy
és még ki vagyok neked
mosolyognak
a virágszálam vagy anya
és még
itt már elgondolkodik
a terasz árnyékos részén sétálnak kicsit
majd leülnek pihenni
apró kortyokban isznak almabort
nincs nekem semmi bajom
viccel keresztapám
csak annyi
hogy elmúltam
tizenhat éves
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-15 14:40:36
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-15 17:16:18