KÉRÉS
Néhány morzsát asztalodról, Uram –
éhem enyhül; szememből, szívemből
ki nem törölhetlek.
Ha közük van Hozzád, bárkivel
egymáshoz közünk van: az őrültet
megnyugtatjuk, haldoklót megmosdatunk,
vigyázzuk az élőt, hogy mi is éljünk,
és gondja legyen ránk is másnak,
ha Te messze lennél.
Tudod a szagok szomorúságát?
Kórházas, faggyús, öreg és vészszagot?
És a véres szemek könnyét, látod-e?
Fájdalom kerít el minden egyest,
és akinek nem fáj – szenved igazán
lélekkeresőn.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-10-07 22:33:28
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-07 22:33:28