jelentés egy buborékos pisiszagú pokolból
a kávégép forrón,
az italautomata melegen
adja az ásványvizet.
jó ez a bolondoknak.
(...)
hallom, egy mami utazik
megint, mint mindig.
" ez a vonat most
van indulóban."
"hol születtél kislány?
(...)-on"de minek?
"anyám se vót, apám se vót,
mégis felcseperedtem"
azt is minek.
a másik mami is utazik
máshová , más állomásokat
sorol és sorol. hibátlanul.
(...)
ez itt a zárt osztály.
vannak titkos ügynökök.
hajkefével jelentenek.
meg egész normálisnak
tűnő ügyészek, tanárok,
kereskedők és egyetemisták.,
csak amikor elborul, (...)
jön a "hol születtél kislány"
és a többi rímtelen nóta.
meg hát a bonyolult
összeesküvések.
csótányok és poloskák
vesznek körbe.
és mászkálhatnak tetvek
a hajamban, de lekezelik
a fejem, csak nem engedem.
(...)
és lopják a cigimet -
az itt a legnagyobb kincs-
meg a kávémat, akár a
számból is.
"ballag már a vén diák"
is van ,"tovább". (...)
meg nem tudom, mikor
is megyek haza.
ha haza is, már nem olyan.
bélyeg a homlokon.
borítékolom.
ez is szar vers.
de legalább megírtam.
egy tompa hegyű
grafitceruzával.
olvasom.
gyűrött papíron.
felviszem. a gépre. meg
az isten kócos (...)-ra.
(...)-olvashatatlan kézírás
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-27 12:49:38
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-27 12:49:38