A helyes táplálkozás
Mikor máskor, a medve, éppen az éhínség
kellős közepén kezdett az idegeikre menni.
Modern drámaírókat kölcsönzött és váltig
állította mindent ért elejétől a végéig. „Fin-
gotok sincs róla mi az abszurd.”- mondta
nekik szánakozva miután hatodjára olvasta
újra a Godot-t. „Várjátok a sült galambot. „
Mivel idiómák terén jelentős elmaradásai
voltak, a galamb amúgy is fekélyes gyomra
ettől azonnal begörcsölt. „Ezt mondom.„
mondta, „Az éhezés nem valami nyomorú-
sággal teli várakozás kellene hogy legyen.„
A szemében égő eleven tűz elemésztette
a feltámadni látszó lincselő indulatokat.
Körbeülték, ő pedig elkezdte őket tanítani.
„Az egészség éppen ilyenkor a legfontosabb.
Azt hiszitek, hogy minden mindegy. Hát nem!”
Az elvesztett kilók ellenére olyan karizmája volt,
hogy az óriásszemű csont-bőr állatok bó-
dultan figyelték. „Ezt kell megértenetek.”
mondta és ahogy széttárta kezeit olyan volt
mint egy feszület. „Nem mindegy mit nem
eszünk. Nézzetek rám. Mióta csak málnát és
mézet nem eszek kitisztultak a gondolataim, ki-
fényesedett a lelkem. Ne tisztátalan táplálékot
ne egyetek! Olyat ne egyetek, ami tiszta.”
Mindenki eufórikusan bólogatott és igenelt.
A hátsó sorban pipiskedő nyúl kérdését, hogy
miért kellett hatszor, már senki nem hallotta.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-26 14:20:13
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-26 16:11:05