CSILLAGSZÓRÓ
CSILLAGSZÓRÓ
Lepraszenny magányban,
fésületlen denevér borzolta hajjal
szájamban keserű emlékfoszlány.
A tudósok tudják, a hit régióit
megmagyarázni biológiai alapon,
a lét és nem lét határát
nem vallják átjárhatónak.
- Mennyire tévednek!
Én jártam ott, hol az elme
tébolyult-vad kegyelme
átcsap az ész szabályos használatára,
s mint egy villanykapcsoló, ide-oda jár!
Van-e jogsid a valóságautóba ülni
referenciád a napi vállság show-ok ellen,
tamburmajorral űzött diplomaosztás,
valahol most szupravezetőt keresnek. - Siess!
Tiéd az állás, a züllés, a konferencia szaga,
de legalább legyen fogalmad arról:
hogy légy, hasznos kis automata.
Elküldöd E-mailbe az agyad, a szokásaid, anyád nevét
transzba esel és archiválod a címet,
szabályos köröket futsz a monitor előtt
levered a biztosítékot: Hiszen visszajelöltek.
Színes körmű démonok között a CV
– a pejoratív önéletrajzok kusza gombolyagfonala
a mindenhez való szellemi értés, és a gyakorlati
tapasztalatlanság súlyos zagyváló köde ül szemükben.
Évmilliókban mért,
lepedőre zsugorodó idő - lábaik közt,
mi egy percnek látszik – apáik az életük adták.
Belebutulunk a jóságos semmittevésbe, hiszen
oly régóta tanulunk járni, hogy el sem hisszük,
mikor futunk!
A hasra esésben vagyunk otthon, és a pofára
a vég közeli kapaszkodókban keressük a választ,
csak repülni ne kelljen!
A szmog riadó felér egy háborúval, a bolygó
kiszáradása mindennapi betevőnk,
megadatik a freon, és a metán orrfacsaró bűze,
a nukleáris hulladék szervetlen mágiája.
Az Űr Isten Űrszemétben gázol hozzánk és a
talaj menti fagynak, felülről beint. –
Károsulnak az árvizek, mert gátoljuk a terjedésük
ellent mondunk a csapadéknak, a hónapok lassú
kínban vajúdják össze a tragédiákat.
- Remeg a Föld, mert az egésztől hánynia kell,
az epecentrum közepéből magasba lövell a nyál
elolvadt jégmezőt hord, szénné kiégett fákon lóg
néhány szétszórt viharkereszt.
Visszahúzódom én is, akár a savval teli erdők
lecsupaszítva állok,
lombtalanul vetem magam a mélybe,
és felüvöltök az égre maroknyi gyémántot ragyogni:
Csillagokat szórók, - létem elemei közé beillik a prána
„Hass, alkoss, gyarapíts!”
A téma helyből likvidálva!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-25 23:01:14
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-25 23:01:14