Letűnt idők legendárioma
Várkonyi Nándor emlékének,
J. A. jelenvalóságának
Távolság mértéke, út – út mértéke, ember –
Ember mértéke: láda (csöppnyit kopott).
Két part távolsága, két lény távolsága,
Idők távolsága, hajó.
Hajó mértéke, magány – magány mértéke,
Sivatag – sivatag mértéke, teve – teve mértéke,
Homok.
Homok mértéke, felemelt kar – felemelt kar mértéke
A másik.
Ej, regö-rejtem, rév-regébe rovom, rejtem,
Kettőnk mértéke két, fölvetett karunk távolsága és még
Egyetlen kósza milliméter.
Piciny milliméter,
Óriás milliméter,
Regélem, egyetlen milliméter –
Egyetlen milliméter-bűvű rovás,
Űr,
Merre nincsen mérce,
Melyet áthidalni paripaszárny, toll se;
Fesztelen fővetés tud.
Ej, regö-rejtem, rév-regébe rovom, rejtem:
Erre szűnik szó, akad vers,
Gyilok, hánykolódás, emberi rege,
Út, ember, láda, hajó, magány, sivatag, teve,
Mind, mi egyben felemelt kar,
Mind, az égalatti,
Mind, külön-külön
Megmérettetett.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-20 10:40:06
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-20 10:40:06