Apokrif
(Ama kor majd minden napja
Ítéleté leend.)
S lőn este, s lőn reggel: nyolcadik
Nap. Zuhanván koronás fővel
Földnek, pikkely-gyökérrel égnek,
Amiképpen Embernek Gyermekei,
Kivált szelíd hatalmasok;
Utánok mennybéli kertnek
Magános irtása maradott vala.
S mint napra nap ember szerint,
Befele növének,
Kebleik olvadó kövekkel,
Üresség ereit
Lélegzetükkel töltve meg!
Bárdjukon ménkő-köszörűvel
Atyjafiukra rótt ítéletet
Magukon teljesítenek.
ismeretlen regös éneke
(forrás: Vulgata Dracuncula - Összegyűjtött sárkányénekek)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-20 09:51:17
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-20 09:51:17