magánlak
A szívben a magány szobáján
kilincstelen különajtók vannak.
Ha bekerülsz barátom, rádzárják.
Minden ajtót bevágnak-becsapnak.
A szívben a magány szobáján
nincsen egyetlenegy tiszta ablak.
Kívülről hiába dobálják.
Rádzárva. Ott maradsz magadnak.
A magány szobája rideg hely.
Se szék, se asztal, csak te vagy ott.
Míg ajtót nem nyitnak, fel ne kelj!
Feküdni keress egy kis zugot.
A magány szobája nem albérlet,
bár külön lakrész, kevés mondattal
Egyszercsak ott vagy, hogy nem kérted.
Magadon osztozhatsz, önmagaddal.
Kitőrni belőle képtelenség.
Hiába vernéd fejed a falba.
Lassú szájíz: keserű tétlenség.
A szívben a magány egy szobafajta.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-19 16:12:17
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-19 16:12:17