Csaillagharcos
Mondanám de minek
csinálhatnám de kinek
gyertek képek
visszamegyünk a múltba
betakarózunk abba a szép emlékbe
belső Napóleon készít haditervet
a végső kitörésre
Segesváron kard a költő kezében
tettlegességig fajultak az elvek
mi lehet a Magyarral
saját magát öli
vagy életét adja a hitért
esélytelenségből fegyvert rántani képes még
bevett tv-székház üzen a világnak
ha kell lép a nép
igen vagyunk még
ezúton köszönném meg aki részt vett benne
ha nincs mit veszteni akkor csak nyerhetsz
a megtaposott természet patak kezével
nap szemével
Dobogókői szívével
még ad enni
utat nyit az álmoknak
de készül itt már forr valami nagy dolog
megdönti majd a kapitalizmusotok
arcot vált az isten
a hajtókat hajtani sem fogja
úgy kapja el
de ma még a bosszú népe
vágja a fákat
most fog kiteljesedni a pokol
mindent megkaparintott a monopól
ahogy ledöntötték a kendergyárat
a cukorgyárat ahogy elveszett a diósgyőri kohászat
de rút volt az Ikarusz exódusza
akár csak a magyaroké lenne
de mi új életet kezdünk majd
ha kiszabadulunk innen
igen vár az Isten
nem kell félned
de ma ezt nagyon nehéz megérteni
remete sorsra elég a pénz
amit bűntelen szerezhetsz
úgy kell tovább mennem vagy menned
elvesztettük a becsületünk
magát sem képes megvédeni a férfi
a nő nem talál olyat ki képes megvédni őt.
egyének lettünk csapatokból.
Kalasnyikovval lövöldöz össze vissza már
a hadügyminiszter is olyan közel
az ellenség
mígnem kinőnek hátunkon a szárnyak
és utat mutat egy csillagharcos
jövő
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-19 11:40:07
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-19 11:40:07