Kísértések
(A vers Holló László: Szent Antal megkísértése című képéhez íródott)
Sivatagban élek lázadón
eldobtam nevem vagyonom
leróttam vágyam adóm
azóta ébren álmodom
Megjelennek démonaim
lávaölek hívnak egyre
homokdűnék tűzpartjain
csalogatnak üzekedve
Baziliszkusz árnya lobban
izzó szemű szörnye dermeszt
szikár agyam a homokban
imát morzsol erőt fejleszt
Áldott Uram mondom neved
vagyok Jézus puszta létem
húsz évig ki nem vétkezett
szentté válok tán egészen
Mások nagyon a nappalok
csak a fény mi sajog itt bent
skorpiók jáspis angyalok
hangyák egy forró regiment
Jön már az éj hűvös szava
szikla zenél varázsszemek
démontól sajgó éjszaka
hajnalig tartó rettenet
Kibírom mert újra vágyom
a test levetett kígyóbőr
lelkem madár fénylő ágon
mely hitemben tündököl
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -
Feltöltés ideje: 2010-09-15 23:58:11
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-15 23:58:11