Álomdombon költők serege
versemlékből táplálkozva
szájhagyományra
ébredt
két szem közt
a harmadik világtalan világ
múltjára árvul
megfordulva az óceán iszapját tükörül
a fénynek tárná
szívemléke lénye
a verskép izomorf szövege után méláz
valósága
valahol mélyen
éji riadt napja után kémlel
léttelen bár még lüktet helye
belőle és a világból
hazárdul kivont lényegi szenvedése
múltjára
beszédtettre
zárult a nyelv
a kimért szövegidő
versképp vándorútra kél
a képtér a hangtér a szóhoz
már nem ér szótárhoz
a holnap születő szöveg
koldusboton
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A trópus kék erei (Temesvár, 2009)
Kiadó: Eurostampa
Feltöltés ideje: 2010-09-12 23:41:57
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-12 23:41:57