A lovam megbotlott
Lótrágyába taposott
Jaj!
A hátáról ledobott
Jól meg is rugdosott
Jaj!
Nincs gerincoszlopod
Helyette van húrom
Jaj!
Amin most pengetek
Vigyétek a sintérhez!
Jaj!
Nem kutya, hanem ló?
Sintérhez eb való?
Jaj!
Barna bársony takaróm
Nem más, mint lópokróc
Jaj!
Vetni már nem lehet
Vessetek rá keresztet
Jaj!
Zabolátlan az a ló
Zabból jó a koporsó
Jaj!