Dobozok
Dobozokat gyűjtök majd hatvanévesen.
Hatvanévesen dobozok közt fogok élni.
A dobozokba kis cetliket gyűrök. Minden
cetli egy-egy év. A dobozokkal mérem
majd a távolságokat. Például, hogy a
kedvenc pékségünk tőled száz méterre
volt, tőlem kétsaroknyira, mégis mindig
pontban tízre érkeztünk oda, és hogy a
többi mindvégig olyan bizonytalan volt,
néha félregomboltam kockás ingemet,
és előfordult, hogy nem vetted észre,
ilyenkor nem is az ing állt rajtam hülyén,
hanem a rám aggatott összes mondatod,
mint egy túldíszített kirakatban az apró
lila dobozok, amelyeket hiába rakosgatok
ide-oda.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Parnasszus, 2009. tél
Feltöltés ideje: 2010-09-09 17:27:54
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-09 17:27:54