Nagyi vasárnap
lett volna
96 éves.
De kerek
5 héttel
előtte meghalt.
És nekem csak
hétfőn jutott eszembe
hogy nem jutott
eszembe vasárnap.
Azóta színes fényekkel élek
égetem a neki festett üvegben
a tömbbeolvadt gyertyát.
Olvadt viaszban
kanócigazítás
hadd égjen végig.
Hunyorgok.
Hályog mögül
az ágyából
szemüveg nélkül.