Pocsolyába léptem,
vize tiszta, ha leszámítjuk
a tetején úszkáló
szivárványfoltot.
Ízre fodormenta,
szagra semleges.
Alakja egy hosszabb
amőbajáték végkifejletét
idézi. Mélysége jelentős.
Esik.
Az idő, ez a ritka erkölcs,
sem tántorít:
azt hiszem maradok.