Hétköznap
A problémák városában megy.
Nem is inkább jön .
Azon gondolkodik hogy lehet ennyi szép lány .
Csak hogy folyton fájjon a szíve.
Azon is gondolkodik ,
Biztos rosszul csinált valamit.
Mintha csak neki nem lenne
Drága autója ,ruhája .
Nem örökölt monopóliumot .
Bérházat ,se orvos sem színész.
Embert ölni rabolni pedig fél.
Galambokban leli örömét.
Csámpás Rozi jár utána .
De nem erőszakolja meg az álmát.
Egy exkluzív vendéglő telt házas teraszáról
Önfeledet de hamis kacaj száll.
Karcsú szépségek lágyan dohányoznak.
Igazinak tűnő sztárokkal.
A jutalom igazi.
Meg a számla.
Jól van gondolja ,
legalább van aki boldog.
Továbbmegy szemetes büdös az utca.
Kipufogógázos a levegő.
Önmaguk által eltorzított emberek.
Be állt kocsisor .
Meg emberek.
Fekszenek itt ott .
Mint a lehullott falevelek.
Most meg mintha-ő lenne a gazdag.
Mondvacsinált árúlyukért pénzt kérő koldusok.
Molesztálják. belerúg egy fecskendőbe.
Családi dráma szűrődik ki a zsalugátereken.
Mentők rendőrök tűzoltók cikáznak.
Rendezett arcú politikusok plakátjai megtépkedve kipingálva.
Számolatlan borítanak el szabad felületeket.
De ezeken még tegek.
Hugyoznak basznak a kapuajban.
Örömlány cigarettázik .
Merev arcú hősünk meg csak megy,
Nem is inkább jön.
Úgy fáj a szíve ,hogy fájdalom csillapítóként
József Attilától idéz magának.
„A világ sírköve alatt mész.”
Meg hogy ,”felelj innen vagy”
Hazaér ,gondolatban munkát keres.
Leül foteljába egyedül él.
Becsukja a szemét.
Arra a karcsúan dohányzó nőre gondol
És hogy ő az a sztár legény .
Elalszik de hamar felriad
Mikor leszakad a függőhíd a lehetőség és az igény között.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-31 09:00:20
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-31 09:00:20