odafigyel
saját készítésű filatori-gáttal
kiment a hév-megállóba
és lerakta az egykori
filatórium épületéhez közel.
leült. érthető volt a világ. az
emberek látták itt a filatori-gát,
tehát itt szálltak le. furcsát tapasztalt.
az egyértelműség kiemelte az
emberekből az érthetetlent:
gátlástalanul fújjoltak, ordenárét kiabáltak,
és a nyári időszámítással együtt
lekömmunistázták. meglepődött,
hogy mivé fajult odafigyelő, jót akarása.
aztán egycsapásra újabb fordulat következett,
valaki-hangos a hangosítóba azt mondta,
hogy ez a szerencsétlen, mármint ő, csak a
nagy magyar múlt büszkeségét szándékozik
reprodukálni, semmi mást - a hangosak átálltak
és pártfogásukba vették, hogy ő jó
árokban áll, mert délutánra már az hírlett,
hogy a zöldek felvonulást terveznek, de olyat,
hogy betemetik a Duna-partot. 3 órakor
valóban fáklyával jöttek, és nyilatkoztak is,
hogy ők a csendes többség.
a számlálás adatai (17 fő) megnyugtató
eredményt hoztak, és du 4-kor
a filatori-gátlásával hazament.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-26 19:43:33
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-29 11:37:39