Akár egy eldugult lefolyó
mikor eszébe jutsz, egy széket rak a fürdőkádba.
így kezdődik minden elzárkózás.
feláll, szemmagasságban csak a hold,
mint lenyelt kabátgomb a röntgenképen,
mint könnyen javítható tévedés.
egy kádban is lehet dagály.
egy nagyobb véna, egy megnőtt máj
könnyen kitapintható.
talán nem hordoz magában vérrögöt.
te ott alszol a perem túloldalán,
elrejt előle egy kitépett hajcsomó,
a parti sás.
aztán megint a hold,
úgy tűnik, végül ide tér vissza.
sötétedés után az ablak elrontott tükör.
elhinni, hogy lehet egy tekintethez
zavaróan közel kerülni,
akár egy eldugult lefolyó,
vagy egy elzáródott ér:
most végképp nem vezet sehova.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-22 11:44:35
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-22 11:44:35