Nehéz könnyűnek lenni
Anyag itt minden, kérem – kirakott kővel.
S a pokol? Ugyan már! Kibírom tüdővel,
hogy szívom fel magamba, fújom, mint a macska,
széthúz ez az egész, s isten tudja, mi az,
mi összetartja.
Talán az, hogy mégis összeérnek. Kezek.
S repülők kábelt fektetnek az égen. Veled
iddogálva. A felhőnek hiába akármennyi,
nehéz könnyűnek lenni.
Nyár van még, ahhoz méltóan kell tenni.
A sör habzik palástolva a korsó dermedt falát,
mint gyermekek a csörgőre, nevetjük a halált.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-21 16:04:32
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-24 16:30:38