Havasokban
Sápadt hegyre bámul a fenyvesek serege,
hol napsugár fest pipacsot a bérc arcára,
lelkembe csend szökik s andalgó béke
- elenged a zord világ szorító magánya. -
Szinte röppen pilláim alól éhes tekintetem:
zöld tűágról csillogó hópelyhekre ül,
majd lámpa sárga láza az ablaküvegen
csábítja, végül a tó bíbor jegére kövül.
Szél borzol gyér hajamba- érintése jég-
fedetlen kezemnek udvarol csókjával a fagy,
indulok, de a Havasok képe íriszembe ég
- összeforrunk-, mint a pihenés s a pad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-20 21:20:11
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-20 21:20:11