hányszor búcsúzni fiunktól,
hogy egyszer hazataláljon;
küldeni finoman, halkan,
kiverni megunt lakából,
fantáziában keresett
családot adni meg neki.
de fáj, ahogyan varázsol:
kiszedi benső ellenünk,
kapcsolatunk’ szétforgácsol –
ó család, ó fiam – gyászom!