családvége
nem tudod, ki hagyta rád az elvadult telket.
a gyümölcsfák egyik fele tavaly kiszáradt,
ahogy rokonok fél teste bénul le örökre.
unottan törheted ketté a levéltelen ágat,
nincs rajta ötszirmú virág, nem sárgul körte.
régi fotón látszik, milyen volt a szőlő egykor,
ma füvek, kártevők uralják a bevetetlen földet,
közönyös számodra a gizgazok növényi sorsa,
agyvérzésig ismétlődő életelvek működnek,
mint rosszul hangzó vezetéknév, büntetnek évszázadokra.
apai ágon, míg a család kipusztul. üres helyek a képeken.
gondozatlan kertben éltél, ami magára vigyázni képtelen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-19 22:48:29
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-19 22:48:29