Párhuzamok
Pelenkázta a kisfiát. Megpuszilta a fenekét. Érezte a babaillatot. Elpakolta a krémet, a hintőport.
Pelenkázta az anyját. Elhalt bőrdarabok voltak a fenekén. Érezte az öregségszagot. Kikészítette a gyógyszerét.
A konyhában összeturmixolta a főtt sárgarépát a csirkemájjal.
A konyhában összeturmixolta a főtt sárgarépát a csirkemájjal.
Hallotta a sírást.
Hallotta a szipogást.
Megteáztatta. Tegnap kapott először pohárból. Imádta hallgatni a cuppogását.
Megteáztatta. Eszébe jutott, hogy holnap vennie kell szívószálat.
Megetette. Gügyögtek. Letörölte az előkével, ami kicsorgott a szájából.
Megetette. Nem beszéltek. Letörölte egy konyharuhával, ami kicsurgott a szájából.
Odakészítette a kádhoz a fürdőlepedőt. Magához ölelte. Rúgkapálni kezdett a kis meztelen. Betette a vízbe.
Odakészítette a kádhoz a törülközőjét. Felemelte. Érezte, milyen könnyű. Betette a vízbe.
Habos ujjával egy pöttyöt nyomott orrára. Nevetett. Csapkodta a gumikacsával a vizet.
A pára lecsordult homlokáról a szájáig. Szorította a szivacsot. A babaszappan elázott.
Szúnyog zümmögött a szobában. Elkapta. Mint apró ejtőernyős, egy pók huppant a paplanra. Papír zsebkendővel gyorsan megfogta. Majd ő nem fél a bogaraktól, jutott az eszébe.
Szúnyog zümmögött a szobában. Elkapta. A kezén mászott egy pók. Félt tőle. Keresztes volt. Egy papír zsebkendővel megfogta. Összenyomta. Nedves, barnás-sárga lett a helye. Undor fogta el.
Figyelte, ahogy szuszog. Álmában még szopizott. Nem kapcsolta le a lámpát. Nyitva hagyta az ajtót.
Figyelte, ahogy szuszog. A nyála kicsit folyt. Lekapcsolta a lámpát. Nyitva hagyta az ajtót.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-18 12:53:13
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-18 12:53:13