Szőke üstökösök
Kivételes ritkán néha fel-feltűnnek
az utca zajában, város-forgatagban,
atlétalábakon előttem ellépnek
a nagy többség felett másfél fej magasban
szőke üstökösök, daliás emberek.
Távoli hercegek, nimbusz koronájuk,
fényes felismerés csap le rám, mint villám,
mint jelenésekre, úgy nézek reájuk
– jaj, ilyen lehetett réges-rég az apám –
vonz a titkokból szőtt, fényes aurájuk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-18 00:18:44
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-18 00:18:44