Felhőtúlhatás
Te önfeledten tóra érkező
ruhád s gondjaid bízd a kabinosra
elaggott tested a víz beborítsa
s felszínre dob a felhajtóerő...
Ha mázlid van, feljutsz a hegy fokáig
s ha túlhalad a könnyű képzelet
(ügyes csellel kerüld el végzeted)
felhőbe fúródsz fejedtől bokádig
Ha lentről két talp maradtál csupán
– a híres gyógyhatás túlműködött –
lebegve úszol ég és föld között
s amíg a vízből testnyi lé hiányzik
fürdőruhád hűvös párában ázik
így tükröződsz a felhők foncsorán...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-17 20:07:45
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-17 20:07:45