teljes csapórudas sorompó a függöny
leeresztve
odakinn telefondrót-pár metszi át a tájat
rajta füst áll
tíztonnás
elindul
szétszáll a madár
megbillen de azért
lassan vonszolja még
a sovány
sárga fákat
és megáll
de késő
már a szót hogy telefondrót
mostantól nem tudom közömbösen ejteni
no de hát
csak telefondrót metszi át a tájat