Mez?tl?bas Psych
Tamás a folyóparton ült, gondolkodott, és cigarettázott.
Gyakran gondolkodott, sokszor egész nap. Közben egy
könyvet is olvasott, a borítón az állt: „A kudarc.”
Tamás orvosnál is volt. Azt mondta, nem múlik a színház
utcai láz. Az orvos felírt valamit, hogy a páciens
felejthessen. De Tamás nem felejtett. „Memóriatörlésre
van szükség- gondolta. - Hogy
elfelejthessem Psychét. „
Elment a házhoz, de azt mondták, Psyché már nem lakik
ott. Ezért Tamás a folyópartra ment gondolkodni. Az
emlékezés betege volt. Mert nem tudott felejteni. Tamás
egy pisztolyt is beszerzett, hátha az segít felejteni.
A pisztollyal jól tudott beszélgetni. Elvégre értett a
fegyverekhez. Valamikor még lőni is tudott. Elővett egy
fényképet a zsebéből: Fekete haj, barna szem, kreol bőr.
Tamás tovább beszélgetett.
Hajnalban horgászok érkeztek a folyóhoz. Psyché akkor szállt fel a vonatra, hogy Tamáshoz utazzon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A l?lek nulla foka (Budapest, 2009)
Kiadó: Parnasszus kiad?