Könyv a ködben
Kóbor verseskönyv didereg fapadon
- Öreg járművek jó reggelt krákognak -
Párás szemüveg hajol fölé, s egy cigaretta
Együttérző köd pityereg a lapokra
A kehes hajnalba szavak illatoznak
(Ilyenkor szellemet idézni jó)
A reggelbe sorsok lopakodnak
Polgári létről pofázik egy rádió
Gyűrt lelkeket gyűjt egybe a menetrend
Mint szigorú plébános reggeli misére
Nagytőke hengere sajtolja sorsuk
Évszázadok óta koptatott klisére
Csukódik a könyv - (buszajtó nyílik)
A verseket az élet valóra váltja
Régen halott költők legyintését
Odalentről ki a franc látja...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.