vonattal utaztam kolozsvárra
két állomás között találkozott tekintetünk
szürkének tartottalak
szürke mint brassó főtere
vagy zemplén sátrai
úgy tűnt érdekellek
még kacsintottál is
és meghívtál szilveszterre a bulgakovba
én román voltam bukarestből
te magyar budapesről
beteg szerepjáték
végülis egymás mellé ültünk a padon is
fogtad a kezem hányinger strasse zece-nél
sápadt gyomromon át
önző párhuzamba rántasz