Oboaverseny a pince elõtt
Tört izmok
Oboaverseny
úszik
Kiköt lassan a test
Kapacsengés és szúnyog helyett
zörgő ág alatt érett zene
forgatja, viszi a hegyet,
mint kocsit gurít a kereke
Hangok küllői fénylenek.
Kis cimbalom higany-habon
Kék, zengő sor karókhoz kötve
feszül a sárga ív előtt,
melyet fehér kőpárta szeg
Torlódik, hódol pincém előtt
az áradás
A zongora
helyben tapos
Egyszárnyú orrszarvú,
arany iszapban gázol
S fölötte landol a
lila flamingó szárnya.
Leszáll az oboa
arany-körző kirajzolt
pontos pártájára
A kőműves méri, függő-ónja
nappali csillagról mintha lógna
Karcsú kapák, reszelt vasak,
kik velünk fürödtek sóba,
már nem a tüzes kézbe;
Szárnyat pattintott darazsak
csapódnak izgágán a mézre
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Más távlat (, 1987)