sose néztelek -
sokszor láttalak,
majd megtanítottak,
milyen is vagy.
azóta elvesztettem
a te látásodat,
szertartásrendedet
tudom azóta -
sehol már a betévedők
zavara bennem;
felnézek a falra,
amiből a stációk
kimerednek,
és ott a lapozható,
énekelni valók sora,
mert hangosan tátognak
beszédhibás halak.