Rőtell.
Égre pár szavat,
rőtesbarna, hord a Hold
eper-éle fel.
Zárt rév tere - Péter kel.
Éltét léte váddá veré -
vasszív rémes lovát evé -
kerek éve távol sem ér,
vissza vére váddá vetél -
tét lélekre tép eret -
vért ráz, lefelé reped -
lohad, rohan: rab se tör.
Tavasz ráperg. Él. Letör.