izmozott a januári nap.
düllesztett, feszített, udvarolt
a hónak, és a hó, mint rendes
fehérnép, pár kötelező kör ut
án olvadozni kezdett a daliás
égi test círógató meleg kezei
alatt. (go boy go!) már már célt
ért, mikor megjelent a tulaj, be
húzta a szürke függönyt a menny
bolt ablakában pózoló naplopó
előtt. ó ó: spondeus ex machina.
ez volt január 31. napjának
rövid románca január havával.
hó, nap, vége volt.