Kindlinger Péter
Álom
Enyhe zsibbadás,
Szemek előtt lebegő látomás,
Tudat burkoló,
Sötétségből suttogó vallomás.
Szépen ringató,
Tehetséggel evező gondolás,
Könnyed fejtörés,
Elhalványuló, kósza hallomás.
Láthatatlan súly,
Mélybe rántó hallgatás,
Rohamban hullámzó,
Fékevesztett vágtatás.
Csendes kaszás,
Puhán suhanó halál,
A jövő nem számít,
A jelen talpra áll.
Szende ábránd,
Több mint kedves ismerős,
Gyorsan égő,
Gyötrő máglya, vér eső.
Elszálló düh,
Tudattalan érvágás,
Száz oldalú,
Kápráztató Elalvás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|