ki magára kérdez - mindig korszerű
és válaszában ott az új - ha régi,
agyagos keze sáros; szíve égi,
és lázas eszét paradoxon hűti.
ha fölkentek az égre - lennél földi,
s ha földim vagy, hát mennél magasabbra,
tán megnyugodnál izegve-mozogva,
mert elveszíted mindig, ami épp vagy.