fohász
egy kanál vízben a kanál fürdőt vett oda-
odakoccant a mosogatómedence falához
ám a lefolyó-vákum nem tűrte a hang adást
(üzenős raboknál tanulhatott csőmorzét)
beszippantotta
egy kanál ne morzézzon
a lefolyókat csőgörények járták és
a kanál vissza lett terelve a jó útra
villogott - ezek a mai szerek
ábrándozott kibe mibe kerül
de annyi varázsló jött vízkő ellen zsír ellen
azt se tudta végül mi az a jellem
az ízeket összemosta
alumínium ezüst és alpakka - most mi ő
ékszer vagy vegyszer-vágy ősi szükség
amit kinyalnak..
kitették hogy majd lecsöpög róla -
imádkozott: uram hadd kerüljem el a
paradicsomlevest és a fagylaltot
az értekezletre rohanó felpuffadt
büdös bagósok száját és a vájteningeseket
a vörösingeseket a barnaingeseket
a gnosztikus vallásrendszereket
a kirakatba tettet az üstöt az etikettet
a ragályos embert
nem akarom az agyonragozott embert
uram én már nem akarok kanál lenni
hajlíts meg
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.