Sárga csõ
régóta kerestem ezt a könyvet
és most épp itt akadok rá
váratlanul
ebben az antikváriumban
ahova a hideg elől menekültem
két találkozó között
kissé idegesen lapozom
mert az eladó figyel
és magában ösztökél hogy ne olvassam
hanem vegyem
mégis kikeresem a részt
ahol rólad írnak
arról a szaxofonról
ami nélkül ritkán látlak magam előtt
és amibe túl sok mindent belefújtál
hogy kacskaringói közül
könnyen ki lehessen menekülni
persze te nem is akartál
mind mélyebbre bújtál
(már csak magadat hallottad)
végül mint egy bűvészmutatvány
eltűntél abban a sárga csőben
és én hiába vagyok itt
és hiába fogom kezemben
ezt a papírhalmot
nem tudsz már kimászni belőle
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.