Bezárták a kapukat
Bezárták a kapukat
Előttem fenn és lenn,
Pedig úgy szerettem volna még
Hinni a mesékben.
De bezárták a kapukat,
Odacsípték hitemet,
Száműzték szemeimből
A fényt, az égő színeket.
Hát én is bezártam a kapukat
Magam előtt fenn és lenn:
A bennem tomboló sárkány
Ne győzzön azért sem!
Hát bezártam a kapukat,
S kiszögeztem szívemet,
Aki képes szeretni így is,
Ingyen játékként elvihet.
Jaj, bezárták a kapukat,
Szerelmetes királylány,
Ha értem indulsz, hídnak majd
Épüljön szivárvány:
Pallónak az igazság,
Kötél gyanánt a hűség:
Így jöjj értem, mint nép közt jár
A koldus egyszerűség.
Bezárták a kapukat,
De a rések között látok
Labdát, s hallok csörömpölést:
Hullnak rám fény szilánkok.
Jaj, kinyissam hát kapumat?
Mit adjak még prédára?
Szerelmetes királylány, siess,
Omlik Déva vára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.