Kicsi esõ
Kicsi eső, én nem haragszom,
Ha elmosod régi arcom,
Ugye, milyen sós ízű a múlt!
Kicsi eső, most én helyettem
Karikázó szép szemekben
Hullj, édes szerelemben hullj!
Kicsi szellő, én nem haragszom,
Ha elfújod régi hangom,
Ugye, milyen magányos dal szitál!
Kicsi szellő, most énértem
A világban hófehéren
Szállj, hű szerelemben szállj!
Kicsi felhő, én nem haragszom,
Ha elhordod minden harcom,
Ugye minden béke milyen súly!
Kicsi felhő, most énutánam
Ereszd át, mi napsugárban
Zúg, jó szerelemben zúg!
Kicsi porszem, én nem haragszom,
Megöregszem, nálad alszom,
Ugye, könnyű lesz majd nyoszolyánk!
Kicsi porszem, kicsi felhő,
Kicsi eső, kicsiny szellő,
Egy az Isten, egy a mi Anyánk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.