Tükörember
Pollágh Péternek
Demián előttem vetkőzik, faltól falig
tükör. Olyan, mint a szemem: fényes.
Szelíd szörnyek a falon, Demián nevet.
Demián svéd gyerekverseket olvas.
Ikeás babzsákokon pislogók. Babák.
Nárciszt lógat vézna-Schielék közé.
Szemlesütve figyel közülük egy, arca
kislányos. Asztala tükörből van: tó.
Szomjasan ülök elé. Szeme üveges.
Demián figyel, ahogy bámulom az
asztalt, remegek a félelemtől. Nem
szeretem a tükröket és Évát sem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.