Csirkefej
- Smiló Dávidnak
- Zerza Béla Zoltánnak
- Korányi Mátyásnak
- Spiró Györgynek
A legjobb barátod egy hentes. És lány.
Alig talál munkát. Nem mutatja meg,
hogyan kell kanalazni egy rúd parizert.
Demián a konyhaasztalon a tojástartót
kopogtatja nagyi egyik villájával. A tojás
sehol. A tyúk a mosogatóban olvad. Át-
mosom. Parizerszínű az ég. Dél lesz húsz
perc múlva. Azóta is a tyúkot aprítom.
Az asztal üres. Magritte macskája a falon
lógva mutatja az időt. Demián esernyővel
a kezében vár, vár, vár a vacsorára. Szín-
házba megyünk, a Csirkefejet nézzük meg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.