A rajzoló szerzõdése
Minden további nélkül lerajzollak,
Nem akarok nyugodt lenni – vadul
dolgozom, a vonalaim görcsösek,
a formák, a körök és az ívek befejezetlenek.
Ne mozogj, kezed, hátad feszes maradjon,
úgy fogsz beleférni a kompozícióba.
Tárggyá kell válnod! Fájni fog, mert nem
leszel sehol a képen, csak bennem.
Ahogy fekszel, mesélni fogok neked.
Megismerni nem akarlak. Precíz munkát
várok el attól, akit lerajzolok. A színezés
felszínes dolog, nem szeretem.
Záradék a szőlőről:
Nem tudtam lerajzolni soha,
ahogy szétrágják, érzékeltetni
azt, ahogy ráharapnak közelről,
nem, képtelenség számomra.
Ne is kérd tőlem soha!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.