Papa után
a hó ma a kezembe markolt,
éreztem a hideg leheletét.
nem a hó volt.
mellettem egy
kutya a jeget nyalogatta,
szagolta, csóválta a farkát.
nem volt kutya,
ugatni is csak
a szomszédok pulija tudna.
a mama egyedül van már.
a lédi lábnyomát ricsi szagolgatja.
mama nem tud az ablakon kinézni,
fekszik az ágyban, messze van
a meleg. a kályha úgy áll. hűti a teret.
a hó elfedi a tavaszt. a papa
sírján.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Börzsönyi Helikon, 2009