estefelé
a gondosan kifordított nedves földből
a földigilisztát
úgy húzgálta ki belőlem a gondolatokat
amelyek ott vonaglottak előtte
rózsaszínen és csupaszon
nem sejtve, hogy csak
horogra kellenek, csalinak
hátha bekapja őket
egy ponty, egy busa vagy
egy jókora dévér